Naast muziek spelen, vindt Els het ook heel belangrijk om haar liefde voor muziek en de saxofoon door te geven aan anderen. In haar lessen heeft ze oog voor de verschillende karakters van de leerlingen en geeft haar lessen op maat. Ze wil leerlingen op een ontspannen, speelse manier muziek  laten ontdekken en hun angst om fouten te maken, wegnemen. Improvisatie ziet ze als een belangrijk middel om dit te bereiken. 

Als saxofoondocente is Els al jaren verbonden aan muziekvereniging Ons Genoegen te Hattem en Het Gooisch Fanfare Orkest te Hilversum. Sinds 2015 geeft ze ook les bij fanfare De Vriendenkring in Westbroek en bij Dubbelgreep in Zwolle.

Dubbelgreep is een docentencollectief en organiseert jaarlijks verschillende voorspeelmomenten voor de leerlingen. Erg leuk voor de leerlingen om hun muziek te laten horen! Ook is het mogelijk om met andere instrumentalisten samen te spelen. Voor ieder wat wils.

Voor meer informatie over een gratis proefles:

 kijk op DubbelGreep of

 mail naar els.vanderweij@gmail.com 


N.B. Els is ook verbonden aan stichting Recht op Muziek in Zwolle. Deze stichting helpt kinderen die muziekles willen, maar beperkte financiële middelen hebben.